Home
Sleattemermar

Jeugdzeilen

Watersportvereniging Sleattemermar – Zeilschool De Ulepanne – Zeilschool De Stipe organiseren:

Jeugdzeilen op het Slotermeer 2018

Alweer vijf jaar geleden zijn we gestart met een andere aanpak van het jeugdzeilen, zoals hieronder omschreven.
Niet alleen met zeillessen maar ook met een aanvullend programma om de jeugd én hun ouders meer te verbinden met de watersport en onze vereniging.
Dit jaar een hele nieuwe commissie jeugdzeilen. Maar het programma blijft min of meer hetzelfde. De reacties van de jeugd en de ouders op de zeillessen en het feit dat de inschrijving helemaal vol zat maakt het ons makkelijk: niets veranderen!

            

Het doel is: leren zeilen met plezier!

Ook dit jaar organiseren we in samenwerking met Zeilschool De Ulepanne en Zeilschool De Stipe in de periode juni/juli vijf zeildagen en verder nog een heleboel andere leuke watersportuitjes verdeeld over de rest van het jaar.

    

 Programma Jeugdzeilen 2018 

  • Zaterdagmiddag 26 mei: 16.00-18.00
    omslaan oefenen in het zwembad. Met echte optimisten in “De Baron in Wyckel”
  • Zaterdag 2 en zondag 3 juni zeillessen bij zeilschool De Stipe
  • Zondag 17 en 24 juni en zondag 1 juli zeillessen bij zeilschool De Ûlepanne
    Alle zeil lessen beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00 uur

Tijdens de lessen leer je alles van instappen, optuigen, wegvaren, boei ronden etc. alles op je eigen niveau. Dus zonder zeilervaring tot CWO3 is het hartstikke leuk om mee te doen. Ook als je je zeildiploma niet (helemaal) haalt, krijg je toch een vorderingsstaat zodat je later in een aantal lesdagen toch nog je diploma kunt halen.

Verder willen we ook een paar keer met de jeugd gezellig met zijn allen in een paar boten een middag/avond gaan zeilen in bijvoorbeeld een valk. Gewoon gezellig met zijn allen spelevaren op een wat grotere boot.

De zeillessen zijn voor jeugd van 8 tot ca. 17 jaar. De kosten bedragen ook dit jaar weer € 95,- per deelnemer. Dit is inclusief alle gebruik van materialen, zwembad, drinken, lekkers, avondje zeilen etc. Wacht niet te lang met aanmelden!

Als de wind goed staat is het voor ouders en opa’s en oma’s leuk om vanaf de kant bij “Badmeester Keimpe” de verrichtingen van de jeugd te volgen.

Aanmelden kan bij Steven van der Sluis
per email: jeugdzeilen@sleattemermar.nl  of per telefoon/whatsapp 0614102920

 
            

Verslag jeugdzeilen 2017

Flyer WSV Sleattemermar Jeugdzeilen 2018