Home
Sleattemermar

Jeugdzeilen

Watersportvereniging Sleattemermar – Zeilschool De Ulepanne – Zeilschool De Stipe organiseren:

Jeugdzeilen op het Slotermeer 2017

Alweer vier jaar geleden zijn we gestart met een andere aanpak van het jeugdzeilen, zoals hieronder omschreven.
Niet alleen met zeillessen maar ook met een aanvullend programma om de jeugd én hun ouders meer te verbinden met de watersport en onze vereniging.

            

Het doel is: leren zeilen met plezier!

Ook dit jaar organiseren we in samenwerking met Zeilschool De Ulepanne en Zeilschool De Stipe in de periode juni/juli vijf zeildagen en verder nog een heleboel andere leuke watersportuitjes verdeeld over de rest van het jaar.

Het programma
• Woensdag 17 mei van 15.30 tot 17.30:
  Oefenen in omslaan (en weer overeind komen) in het zwembad De Baron in Wyckel
• Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni:
  Zeil/surflessen bij Zeilschool De Stipe
• Zondag 18, 25 juni en 2 juli:
  Zeilles in Optimist of Laser Pico bij Zeilschool De Ûlepanne
Alle lessen beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00 uur
De deelnemers leren vanaf de start alles zelf te doen: Het instappen, het optuigen, het wegvaren enzovoort. In het Slotermeer zijn oefenbaantjes uitgelegd en iedereen krijgt natuurlijk de juiste aanwijzingen. Regelmatig verzamelen de bootjes weer om ervaringen uit te wisselen, extra uitleg te krijgen of om nieuwe opdrachten te bespreken. Afhankelijk van de wind is dat ergens aan de oever van het Slotermeer. De instructeurs houden officiële vorderingsstaten bij.

            

Wat we ook gaan doen
- Kanovaren op de Luts
- Een leuke excursie
- Creatief knopen, eventueel gevolgd door een disco

Wie al eerder gezeild heeft, krijgt andere lessen dan de beginners. Iedereen leert zeilen op zijn eigen niveau.

Kosten
€ 95,- per deelnemer. Dit is inclusief de vijf zeillessen, het gebruik van zeilboten en zwemvesten, het kanovaren, de toegang tot het zwembad en de les “omslaan en weer overeind komen”, de theorielessen, de kosten van een excursie, de nautische disco en liters limonade met iets lekkers natuurlijk.
En voor wie aan de eisen voldoet: een officieel CWO-diploma is bij de prijs inbegrepen. Daarnaast krijg je het jeugdlidmaatschap van de watersportvereniging gratis tot je 18e jaar.

Ouders welkom!
Ouders zijn bij alle activiteiten van harte welkom. Niet alleen om de prestaties van hun kinderen te bekijken, maar vooral ook om de extra activiteiten te begeleiden. De ouders van de deelnemende kinderen zullen hiervoor door de vereniging worden benaderd.

Leeftijd deelnemers
Van 8 tot 12 jaar in een Optimist en van 13-17 jaar in een Laser Pico. Een zwemdiploma is verplicht!

Vragen en/of aanmelden
Er zijn 24 plekken beschikbaar. Aanmelden voor 3 mei via de mail: baukema@kpnmail.nl of bel Henk Baukema. telefoon: 06 51124553. Daar kun je ook terecht als er nog vragen zijn.

Er bestaat ook de mogelijkheid voor jeugdleden van onze vereniging om deel te nemen aan de Combi Noord, een zeilwedstrijd voor jeugdige zeilers. Zie ook www.jeugdwedstrijdzeilen.nl

Nieuw dit jaar:
Naschools (spele-)varen voor alle kinderen uit Balk en omgeving in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Dit doen we in samenwerking met Miks Welzijn van de gemeente De Fryske Marren. .
Dit houdt in dat we op in totaal 4 middagen, allerlei leuke dingen gaan doen bij ons clubhuis met bootjes en surfplanken op en in het water van het Slotermeer. Denk hierbij aan wedstrijdjes, spelletjes en zo.
Data: Vrijdag 23, 30 juni en 7 juli en na de zomervakantie nog een keer op vrijdag 15 september.
Tijd: van14.45 – 16.15 uur.
Kosten voor deze vier middagen: slechts € 5,00.
Verdere informatie en aanmelden gaat via je school

Tot slot nog even dit:
Het varen met de kano op de Luts voor de kinderen die in 2016 meededen met het jeugdzeilen zal op zaterdag 20 mei van 14.00-16.30 plaatsvinden. 

Verslag jeugdzeilen 2017

Flyer WSV Sleattemermar Jeugdzeilen 2017