Home
Sleattemermar

Nieuwjaarstreffen 2018

8 januari 2018

Als we op zaterdagmiddag 6 januari ’t Roefke naderen voor de Nieuwjaarsborrel worden we begroet door het warme licht van een vuurkorf en lantaarns met kaarsen. Ook binnen ziet het er sfeervol uit dankzij de mooie kerstbakjes en andere versierselen verzorgd door Diet en Baudien.
Binnen korte tijd loopt het clubgebouw vol met leden die afkomen op de beroemde oliebollen en appelflappen van Bauke en de Glühwein die traditioneel door het duo Eling en Bram wordt gebrouwen en als altijd de sfeer snel verhoogd. Het duurt dan ook niet lang of we moeten onze stemmen flink verheffen om nog boven het gedruis uit te komen. Er worden handen geschud en gezoend en het “Lok en Sein” is niet van de lucht.

Even daalt er stilte neer als voorzitter Garmt zijn nieuwjaarstoespraak afsteekt. Hij staat stil bij het overlijden van de leden Zwart, Joop Visser en Otto van Boxtel.

Hij vervolgt: Ook bij onze vereniging wordt de jaarwisseling gekenmerkt door goede voornemens.
De plannen voor de toekomst zullen nog uitvoerig aan de orde komen tijdens de aanstaande jaarvergadering in maart, maar toch wil hij nu al een tipje van de sluier lichten. De afgelopen periode heeft het bestuur via een enquête geïnventariseerd welke leden een bijdrage willen leveren aan het reilen en zeilen van de vereniging. Deze inventarisatie heeft verschillende nieuwe gezichten opgeleverd. Er zijn een vijftal commissies samengesteld. Extra aandacht zal uitgaan naar de activiteiten voor de jeugd. Sinds de nieuwe formule van het jeugdzeilen zijn er 53 jeugdleden.
Aan de nieuwe leden van de commissie jeugdzeilen, nu allen in de leeftijd van de ouders van de doelgroep, de opdracht om dit verder uit te bouwen. Ter ondersteuning van de activiteiten zal er een opslagruimte komen naast ’t Roefke, waar materialen opgeslagen kunnen worden. Het bestuur is bezig om daar via regionale potjes fondsen voor de verwerven.

Nadat hij de wens uitspreekt dat we met z’n allen een mooi verenigingsjaar tegemoet zullen gaan worden de gesprekken hervat en de laatste kruimels van de oliebollen opgepeuzeld.
 

   

   

« terug naar het archief