Home
Sleattemermar

Roefke Rebbel met uitslag Sleattemermar Shake Down Puzzel

27 oktober 2018

Op zaterdagmiddag 27 oktober j.l. was onze eerste Winter Roefke Rebbel.

De opkomst was minder dan verwacht, slecht twintig leden waren aanwezig. Wellicht kwam dat omdat op deze avond ook de “Nacht van de Nacht” was, zodat men vroeg ging eten en om zeven uur door Balk wilde slenteren. Maar ondanks het niet volle clubgebouw zat de stemming er wel in. Om half zes begon Hans van der Meijden met een PowerPoint presentatie over de Sleattemermar Shake Down Puzzel, een puzzel met wat cryptische omschrijvingen. Uit de zaal kwamen verschillende reactie, zoals “die puzzel heeft mijn hele vakantie verprutst, ik kwam er niet uit, de puzzel was (veel) te moeilijk”. Maar gelukkig waren er ook positieve reacties. Via zijn presentatie heeft Hans elke vraag behandeld en uitgebreid laten zien hoe het antwoord tot stand had moeten komen. Wat heel erg leuk was dat tijdens zijn presentatie, naar mate het oplossen duidelijker werd, er leden waren die hardop mee gingen denken en toen wel tot een goede oplossing kwamen. Jammer genoeg hadden maar vier leden de puzzel bij Hans ingeleverd, en dat is echt veel te weinig! Hans had verwacht dat hij wel twee weken lang elke avond na had moeten kijken.
Of iedereen halverwege was gestand of te gemakzuchtig werd door het warme weer, geen idee. Dat laatste zal ook vaak zijn verzucht bij de op te lossenomschrijving.

Via de beamer presenteerde Hans op een voor digibeten onnavolgbare wijze de gehele oplossing met tekst en uitleg.
Op volgorde van binnenkomst waren de inzenders; 1. Tom Plattel (met 6 fouten), 2. Pien Groenewegen (met 4 fouten), 3. Marietje Dijkstra (met 8 fouten) en 4. Jan Feenstra (met 6 fouten).
Prijswinnaar, Pien Groenewegen, ging naar huis met een mooie fles Italiaanse Appassmento wijn uit het gebied Puglia in de provincie Apulië, in hak van de laars. Daar wordt op een bijzondere manier wijn gemaakt van de Primotivo, Negroamaro en de Merlot druif. Men laat de druiven zolang mogelijk aan de wijnstok hangen zodat de rijping doorgaat totdat de druiven echt overrijp zijn. Hierdoor geven ook de druivenpitten een extra versterkte smaak aan de wijn. Door deze methode geeft deze wijn een heel bijzonder karakter. Voor de wijnliefhebbers onder ons dan ook nog maar even de Organoleptische eigenschappen. Deze levendig robijnrode wijn heeft een stevig fruitig bouquet met een intens aroma van rijp fruit, gedroogde vruchten, met duidelijke hints van gedroogde pruimen. Het palet is zeer harmonieus, evenwichtig en met een aangename bittere smaak, een juiste zuurheid en een mooie indrukwekkende afdronk.

Oplossing Sleattemermar Shake Down Puzzel 2018

De Sleattemermar Shake Down Puzzel voor 2019 heeft Hans ook al weer bijna klaar en deze zal wat gemakkelijker zijn, zo heeft hij beloofd. Dus ook het komende zomer(vaar)seizoen kunt u, voor anker liggend en genietend van de rust, weer even wat puzzelen en wellicht bent u dan de volgende winnaar van mooie fles wijn.

De middag werd zoals altijd afgesloten met borrels en hapjes.

De volgende Roefke Rebbel is op zaterdagmiddag 24 november a.s. We beginnen weer om 17.00 uur, tot dan!!
 

« terug naar het archief