Home
Sleattemermar

La Semaine du Golfe du Morbihan

20 februari 2014

Op een woensdagavond in februari speelde voor een volle bak onze activiteitencommissie een dubbele rol in ’t Roefke, namelijk zowel als gastheer en presentator: Het duo Dijkstra/de Smit gaven acte de présence met een wervelende dia- en film show van een tweejaarlijks watersport evenement in de Golf van Morbihan, een groot (getijden)binnenzee in het zuiden van Bretagne. .
Nederland/België werden in mei 2013 door de Franse organisatie uitgenodigd in dat deel van Frankrijk met hun klassieke schepen te demonstreren tussen 1100 andere historische schepen uit de Europese Unie; een kans die de Friese Tjotterstichting uit Heeg met beide handen had aangenomen. Vanuit die stichting werden in de maand April 10 tjotters en 2 fryske boatsjes per dieplader vervoerd naar de plaats Vannes, waar zich het epicentrum van deze grootste watersportmanifestatie bevond.
Die lenteweek genoten niet alleen de 30 leden van de Tjottervloot aldaar onder ideale zeilomstandigheden, maar ook de meer dan 15.000 bezoekers van al deze specifieke flottilles, du pain, vin et la musique .


Zie voor meer beelden: Youtube: Semaine du Golfe de Morbihan 2013
Ook op de website: www.semainedugolfe.com is meer te vinden over dit twee jaarlijks terugkerende nautisch zeil- en kijk spektakel.
Bekijk ook de fotoreportage op deze website

« terug naar het archief