Home
Sleattemermar

Kerstdiner 2014 en Baas Boppe Baas

15 december 2014

Kerstdiner 13 december 2014 in 't Roefke. De activiteiten commissie heeft die zaterdag weer hard gewerkt om het interieur van ons clubgebouw in de kersttooi te krijgen.
Een schitterend Scandinavisch bufffet werd precies om 18.00 uur gepresenteerd door het personeel van Paviljoen Badmeester Keimpe voor de 27 gasten van onze watersportvereniging.

               

De sfeer zat voor die tijd al goed in; Dankzij een weer goedwerkende koelinstallatie van de bar konden de bestelde dranken op de juiste temperatuur geserveerd worden.
Pas om 20.00 uur kon het Baas boppe Baas verhalenwedstrijd beginnen met een deelname van wel tien vertellers, ieder met zijn of haar verhaal met als doel: "ter lering ende vermaeck"!
Echt moeilijk werd het voor de driekoppige jury om er één als de beste te kwalificeren. Die "eer en eeuwige roem" keus viel op de bijdrage van de 87 jarige Marten de Boer .
Zijn verhaal liet zijn toehoorders delen in zijn ontroerende ervaringen als 17 jarige jongeling , zeilend in één van de huurboten uit de vloot van badmeester de Jong, op het Slotermeer in de zomer van 1946.
Na het Scandinavisch toetjesbuffet met allerlei "snoeperijtjes", bleven de feestgangers nog lang nazitten om elkaar nog meer verhalen te vertellen.
Om 22.30 uur konden de gasten het ijs van de autoruiten wegkrassen; het Slotermeer was al in winterstand en de Grote Beer weerspiegelde in het water. Echt Kerst!

                           

Klik hier voor meer foto's

BEDANKT EN OOK EEN GOEDE KERST EN DITO UITEINDE!
Groetnis fan Bram de Smit 

« terug naar het archief