Home
Sleattemermar

Persbericht: Zeilen Dwars door Nederland

29 maart 2015

Na vele jaren solo zeilen op zee vaart solozeiler Jaap Kiers met een klein zeilscheepje, Hollandia's Glorie en zijn hond Arie al weer een paar jaar op de Wadden. Maar deze zomer heeft Jaap een ander plan. Hij gaat dwars door Nederland varen, van Lauwersoog naar de Westerschelde. En dit keer niet alleen. Hij nodigt iedereen uit om een stuk met hem mee te varen.

Meevaren?
Jaap nodigt iedereen uit om hem zijn of haar mooiste plekje aan het water te laten zien. U mag een paar uur of een dag meevaren, met of zonder eigen boot. Het is gratis, maar Jaap stelt een voorwaarde: hij wil te weten komen waarom u hem naar de uitgekozen plaats brengt. Dat kan zijn omdat het een plaats is met een belangrijke historische betekenis, of juist met een ontroerende persoonlijk herinnering. Maar ook stille plaatsen met oogverblindend natuurschoon zijn mogelijk. Alles kan, als het voor u maar een bijzondere en belangrijke plek is. Op deze manier hoopt Jaap Kiers niet alleen veel te zien, maar ook ontroerende en spannende verhalen te horen en interessante mensen te ontmoeten.

Jaap Kiers filmt en fotografeert zijn bevindingen en ontmoetingen en plaatst dat op zijn website www.manboothond.nl
En in het blad ZEILEN zal hij vanaf augustus 2015 over zijn ervaringen tijdens deze reis schrijven.

Belangstellenden kunnen telefonisch 058-2675134 of via de mail jaapkiers@gmail.com contact opnemen. De voorbereiding en de actuele ontwikkelingen zijn te volgen op de Facebookpagina van Jaap Kiers.

Jaap Kiers berichtte over andere reizen in het blad ZEILEN en op www.manboothond.nl

« terug naar het archief