Home
Sleattemermar

Bestuursuitje 2015

26 oktober 2015

Bestuursuitje op 17 oktober 2015. Het Slotermeer ligt er nevelig bij als we ons om 13.30 uur verzamelen voor Restaurant Badmeester Keimpe waar de Noordvaarder van Bertus en Marietje te wachten ligt. Bestuursleden en leden van de activiteitencommissie met partners schepen in. In het roefje is de kachel aan. Zo is een vaartocht in dit sombere oktoberweer goed te doen. Toch zijn er enkele diehards die buiten op het dek staan. Van de omgeving zien we niet veel, dat komt niet alleen door de mist en de beslagen ramen, maar er is meer aandacht voor elkaar dan voor de omgeving.
De tocht voert ons naar Heeg, waar Watersportvereniging Heeg en de Stichting Friese Tjotterclub bezig zijn een nieuw watersportcentrum te bouwen dat beide organisaties een onderkomen zal bieden. In feite is het gebouw al in gebruik al moet er nog heel wat gebeuren. Het project komt tot stand dankzij vele vrijwilligers en sponsors.

We worden ontvangen door Hans Rinzema, die ons een rondleiding geeft door het gebouw. Enigszins afgunstig horen we dat ze maar liefst 80 jeugdzeilers hebben. Dat neemt niet weg dat ook hier de meeste jongeren als ze rond de 21 zijn naar elders vertrekken en stoppen met zeilen.

Het nieuwe onderkomen is energieneutraal dankzij zonnepanelen en een warmtepomp. Boven, in de kantine, drinken we koffie en bewonderen het uitzicht. Zelfs op deze grijze, sombere dag is het een prachtig gezicht de bootjes voorbij te zien zeilen. Ook de Tjotters hebben in het botenhuis een prachtig onderkomen gevonden. Ze zien er allemaal tiptop uit. Straks kunnen ze omhoog getakeld worden zodat er in de naastgelegen hal het nodige onderhoud uitgevoerd kan worden.

Als we uitgekeken zijn stappen we weer aan boord van de Noordvaarder. Nu komt de Berenburg op tafel en in minder dan geen tijd zijn we weer bij het Roefke, ons mooie clubhuis. Na het aanschouwen van de nieuwbouw te Heeg doet het wel wat klein aan. De barbecue moet worden opgewarmd en in afwachting van de biefstukken en hamburgers trakteren Bouke en Anny ons op een quiz die ooit door Bram bedacht schijnt te zijn. De vragen, en vooral de antwoorden leveren veel hilariteit op. Bijvoorbeeld: Wat is: Agger. Antwoord “ Bagger zonder B”. Van het juiste antwoord: “een kleine rijzing en daling van de zeespiegel tijdens laagwater” heeft geen van ons ooit gehoord. Vraag: “Wat gebeurt er als een schip ligt te stinken?” Antwoord: mijden!! Betekenis: “Schip wordt niet gelost”. Met volle buik en rode konen vertrekken we twee uur later huiswaarts.
 

« terug naar het archief