Home
Sleattemermar

Een nieuw vaarseizoen

1 april 2013

VAN DE VOORZITTER

Allereerst wil ik de vereniging feliciteren met het 80-jarig bestaan. Eigenlijk valt het feit dat de gemiddelde leeftijd van onze leden 50 – 60 jaar is dan nog mee, maar het wegblijven van jongere leden is een probleem waar veel verenigingen mee te maken hebben.
En toch, als je in de zomer op onze Friese meren rondzwalkt, valt het op dat er onder de “jeugd” toch wel belangstelling is voor het varen.
Wat zou het mooi zijn als er wat meer jeugdige belangstelling voor onze vereniging zou zijn, en we op een mooie zondag weer eens een spellenmiddag met de kleine kinderen op een eiland konden houden. Vorig jaar is al eens gesproken over een Pake en Beppe dag. Dat lijkt mij een goed idee.

Omdat de activiteitencommissie al een zware taak heeft met het organiseren van onder andere lezingen en uitstapjes, doe ik een oproep aan onze leden: wie staat er op en komt met ideeën! Wij als bestuur zullen het van harte toejuichen en graag hulp bieden.

We hebben een mooi seizoen achter de rug en het programma voor komend jaar raakt al weer goed gevuld. Ook dit jaar wordt het Nederlandse Kampioenschap Flits op het Slotermeer gevaren onder leiding van Evert Steensma.

Verder wil ik Ina bedanken voor haar inzet als secretaris de afgelopen vier jaar.
Henk Baukema zal haar opvolgen. Elders op de website stelt hij zich voor.

Aangestoken door de verhalen en foto`s op diverse lezingen in de winteravonden, bereiden wij een langere tocht naar de Zweedse wateren voor. Wij denken eind mei te vertrekken en zijn begin augustus (als alles goed gaat) terug om te assisteren bij het NK Flits gebeuren.

Ik wens een ieder weer een mooie zomer, en een goed vaarseizoen na deze koude periode.

Bertus Dijkstra, voorzitter.
 

« terug naar het archief