Home
Sleattemermar

Verenigingszeilen 2016

2 januari 2017

Verdeeld over 4 divisies met ieder 15 boten en minimaal 2 bemanningsleden per boot zeilden de noordelijke verenigingen aangesloten bij het KNWV in het voorjaar van 2016 weer de Verenigingscompetitie.
De wedstrijdvloot bestaat uit Polyvalken die door de verschillende zeilscholen en verhuurbedrijven beschikbaar worden gesteld. Het zijn dus geen wedstrijdboten en onderling zijn er wat verschillen qua uitvoering. Bij het schipperspalaver krijgt men per vereniging 3 boten aangewezen. De wedstrijden van de Friese afdeling worden gevaren op het Pikmeer bij Grou, het Heegermeer bij Heeg en het Slotermeer bij Balk. In Groningen vaart men op andere meren.

Namen onze vereniging namen in wisselende samenstellingen deel: Marten Hogeveen, Freerk van der Sluis, Eling Dijkstra, Henk Baukema, Lolke Kroes, Bram de Smit, Doede de Vries, Aaf Meinesz, Hinse Koning, Bauke Jager, Jan Feenstra.
 

Slotwedstrijd te Heeg
Op woensdag 7 september 2016 togen 6 zeilers van onze vereniging naar Hoora in Heeg om daar na het palaver van 17.30 uur de 3 aan ons toegewezen polyvalken te zoeken uit de daar aanwezige 60(!) polyvalken.
Het was heerlijk weer maar de wind ontbrak. Toch werden de boten de haven uitgepeddeld of geboomd en werden vervolgens de zeilen gehesen.

Het startschip lag al op het Heegermeer op ons te wachten, maar dat was best nog een grote afstand. Omdat er geen schot zat in de voortgang (of vaartgang?) werd de vaarboom weer gehanteerd en de peddel om toch vooral op tijd voor de start in de nabijheid van de startlijn te liggen.
Vanwege de temperatuur zagen we zelfs een deelnemer te water gaan om de boot al zwemmend vooruit te "branden".

    

Ondanks al deze inspanningen liet de wind het afweten en werd deze beoogde slotwedstrijd afgeblazen, waardoor alle voorgaande wedstrijden doorslaggevend werden voor het kampioenschap.

Einduitslag Verenigingscompetitie 2016

Tot ons genoegen sleepten de op het meer aanwezige rescueboten de aan elkaar geknoopte boten terug naar de haven, waardoor er nog meer tijd was voor de after-sail en prijsuitreiking in het mooie clubhuis 't Sylhûs van WSHeeg.
 

« terug naar het archief