Home
Sleattemermar

Van Istanbul naar Valence

5 maart 2018

Het vervolgtraject van het rondje Europa dat Sytske en Marten Dijkstra maken met hun Staverse Kotter, de ST91 Catherina, begint in juli 2016. Langs de Turkse kust, waar ze, gelukkig op een afstandje, de mislukte coup meemaken en de gevolgen daarvan. Daarna dwars over de Aegeische Zee en langs verschillende Griekse eilanden. Leuke Griekse plaatsjes met tavernas waar het goed toeven is. Vaak is de diepblauwe zee spiegelglad, precies zoals een motorboot het hebben wil. Alleen als de meltemi waait is het afzien. Ontmoetingen met dolfijnen. Athene is een hoogtepunt. Eind augustus laten zij de boot achter in Messolonghi in Griekenland na een reis langs enkele Griekse eilanden en het passeren van het spectaculaire kanaal van Korinthe.

In 2016 waren zij 16 weken van huis. Vaardagen 55 – stilligdagen 57: 8 weken Hongarije, Servië, Bulgarije en Roemenië. 3,5 week Turkije en 4,5 week in Griekenland.

De lengte van deze etappe was afgerond 3400 km!

Medio mei 2017 keren zij terug aan boord. Na wat klussen vertrekken ze op 22 mei. Via de eilanden ten westen van Griekenland naar de hak van de laars van Italië. Daar ronden ze de Golf van Taranto en gaan ze richting Sicilië. Vervolgens langs de westkust van Italië naar de zuidkust van Frankrijk. Ook tijdens dit traject beleven ze weer heel wat. Mooie kusten, leuke en interessante plaatsen. Rode draad zijn echter problemen met de motor en met de GPS. Regelmatig weigeren ze dienst. In verschillende plaatsen worden er deskundigen bijgehaald, maar steeds zonder succes. Wel krijgen ze alles steeds weer aan de praat, maar zenuwslopend is het wel.
 

de Catherina geankerd in Lakka, Paxos

Uitgebreide reisverslagen:

« terug naar het overzicht