Home
Sleattemermar

NK Tirion Klasse 2018

30 september 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september werden de Nederlandse Kampioenschappen Tirionklasse gezeild op de Sleattemer Mar.De wedstrijdleiding was in handen van onze vereniging.

 
De deelnemers hadden verblijfsaccomodatie geboekt bij Het Molenhuis in Woudsend. Daar werd op zaterdagmorgen het palaver gehouden en vervolgens naar “de Sleatemar” vertrokken om in 2 dagen tenminste 6 wedstrijden te zeilen met de eerste start om 10.00 uur.

Er was een “lopend windje” van 6 tot 8 knopen en volop zon zoals blijkt uit de foto genomen na de 2e start om 11.45 uur. Voor het wedstrijdcomité lastig de startlijn scherp in beeld te houden, maar de deelnemers waren brave starters. Toen wel!

Er werd gezeild op een zogenaamde -op en del-baan. Na de poort kon worden gekozen voor vervolg over BB of SB.

Na de 2e wedstrijd werd afgemeerd bij Badmeester Keimpe voor de lunch waarna de 3e en 4e wedstrijd konden worden bijgeschreven.

Ook op zondagmorgen werd om 10.00 uur gestart. Vlak voor de 6e wedstrijd, het 10 minuten waarschuwingssein was al gegeven, kwam uit het deelnemersveld de vraag of er niet wat later kon worden gestart. Dat verzoek kon toen reglementair niet worden gehonoreerd, maar daar hadden ze snel iets op gevonden door een massale valse start te forceren,. Jaja, gelachen hebben we wel. Ook op die wijze kun je dus een Nederlands kampioenschap houden.

Om de deelnemers zo dicht mogelijk bij Woudsend te laten finishen, regelden we een voordewindse finish. Onderstaande foto is daarvan het bewijs.

 
De wedstrijdcommissie van de WSV Sleattemermar ziet terug op een zeer gezellig en geslaagd evenement.

Einduitslag:


  

Voor verder informatie over de Tirion 21 en de klassenorganisatie:
www.tirionklasse.nl 

« terug naar het overzicht