Home
Sleattemermar

Verslag Verenigingscompetitie 2018

29 november 2018

Ook dit jaar deden we weer mee aan de verenigingscompetitie van KNWV district Noord. Deze competitie werd 20 jaar geleden gestart met 5 deelnemende verenigingen en is inmiddels gegroeid naar 18 verenigingen opgedeeld in vier divisies. Onze vereniging komt uit in divisie 3, samen met de KWV Langweer, de WV De Meeuwen, de ZRZV Zwolle.
Terugkijkend hadden we meestal prachtig weer met soms iets te weinig wind; niet ongebruikelijk tijdens avondwedstrijden. Alleen de wedstrijd op het Pikmeer in mei werd wegens harde vlagerige wind afgelast maar kon in juni alsnog onder mooie zeilcondities worden gevaren.
Na afloop van iedere wedstrijdavond was er een gezellige nazit met een drankje en bitterballen aangeboden door de organiserende vereniging.

6 september vond de slotwedstrijd plaats op het Heegermeer. Deelname: 18 verenigingen verdeeld over 4 divisies; 3 boten per vereniging dus totaal 54 boten ; 2 personen per boot dus 108 deelnemers. Tel daarbij het startschip en de ribs met hun bemanning en je hebt een mooi evenement. Windje 2/4 met meer 2 dan 4. De organisatie was in handen van de WV Heeg. De boten werden beschikbaar gesteld door Hoora aangevuld met geleende boten van enkele zeilscholen waaronder de Ulepanne uit Balk. Twee wedstrijdvelden met divisie 1 en 4 resp. divisie 2 en 3. Onze vereniging voer in de derde divisie tezamen met de KWV Langweer, de Zwolse roei- en zeilvereniging en de WV de Meeuwen (Leeuwarden).
Na afloop werd in het prachtige clubhuis van de WSV Heeg onder het genot van een drankje en hapje de zeilcompetitie afgesloten met de prijsuitreiking door de voorzitter van het Verbond.
Onze vereniging eindigde als derde in divisie drie en derhalve geen promotie.

     

Klik hier voor een volledig overzicht van het de wedstrijden en uitslagen
 

 

« terug naar het overzicht