Home
Sleattemermar

Samen voor schoon water !

23 september 2020

Meiinoar foar skjin wetter !

Vind jij schoon water om lekker in te zwemmen, op te varen en te schaatsen ook zo belangrijk? Steek dan je handen uit de mouwen en help mee!

De WSV zet zich in voor de actie Skjin Wetter!
Op zaterdag 26 september vanaf 14 uur maken we De Luts in Balk schoon!
Je kunt vanuit kano’s of bijvoorbeeld met magneetvishengels aan de slag om rommel op te vissen. Goed voor het milieu en super leuk voor jong & oud!

In de Friese wateren ligt namelijk best veel afval. Zo vind je er veel oude fietsen, blikjes, verpakkingen en andere objecten die soms onder water verstopt liggen. Tijdens Skjin Wetter gaat de Friese Milieu Federatie samen met de Friese gemeenten, verenigingen en vrijwilligers proberen zoveel mogelijk afval uit het water te vissen.

Wat kun je verwachten?
Om 14.00 uur verzamelen we bij het clubhuis ’t Roefke op het Tjamkedykje 9 in Balk. We splitsen op in groepen en gaan aan de slag en werken onszelf richting het dorp waar je een ware traktatie wacht! We gaan terug en zamelen het opgeviste afval in. Nadien is er een gezellige borrel op het strand bij de WSV en kan de jeugd marshmallow’s roosteren boven de vuurkorf.
Als jij ons helpt opruimen zorgen wij in samenwerking met de gemeente en de zeilscholen belangeloos voor handschoenen, vuilniszakken, kano’s, zwemvesten en hengels.

Deze actie is onderdeel van de actie Skjin Wetter van de Friese Milieufederatie en wordt eind september en begin oktober gehouden door heel Friesland. Samen maken we Friesland schoon, ieder een klein stukje. http://www.samenfryslanschoon.frl/skjin-wetter-2020/

Doe jij ook mee? Aanmelden kan via: secretaris@sleattemermar.nl, maar last-minute langskomen mag ook. Een lidmaatschap van de WSV is niet noodzakelijk.

Flyer Meiinoar foar skjin wetter

« terug naar het overzicht