Home
Sleattemermar

Woensdagavond Laser zeilen

14 mei 2021

 Beste zeilliefhebber,

Sinds kort is er elke woensdagavond een enthousiast ploegje mensen trainingswedstrijdjes aan het zeilen in Lasers. Dit initiatief is ontstaan uit het samenbrengen van verschillende individuele wensen bij liefhebbers van (wedstrijd)zeilen. Dit groepje zeilers wil dus vaker dan de vijf door de WSV Sleattemermar georganiseerde avondwedstrijden samen trainen en elkaar in korte zeilwedstrijdjes uitdagen. Deze groep wil dat elke week!
Het is de bedoeling om op een laagdrempelige manier op een vaste avond actief te kunnen gaan zeilen. Velen van ons kampen met de bekende drukte van het gezins- en arbeidzame leven waarbij een vaak gehoord excuus luidt: “We zouden wel willen maar we hebben er vaak geen tijd voor en …. dan blijft het erbij”. Deze groep Laserzeilers voegde de daad bij het woord en bestaat inmiddels uit een vijftal Laserzeilers. We hopen dat zich meer zeilers bij dit initiatief aan willen sluiten!
De bedoeling is heel simpel: kom met je Laser op woensdagavond naar ingang van de Luts aan het Tsjamkedykje in Balk (richting het clubhuis van de WSV Sleattemermar) bij het schiphuis van de gebroeders Schilstra. Van daaruit starten we om 19.30 uur met een aantal simpele trainingsvormen op het Slotermeer uitmondend in enkele (training)wedstrijdjes.
Om elkaar te informeren gebruiken we een groepsapp. Kan iemand op een bepaalde woensdagavond niet deelnemen dan meldt hij (of zij) zichzelf even af. Doe je dat niet dan ben je dus gewoon aanwezig! Zo kan iedereen altijd zien of er voldoende gegadigden zijn om het water op te gaan. We leggen dan zelf een paar trainingsboeitjes uit zodat we snel en eenvoudig van start kunnen gaan.

Wil je ook meedoen dan kom je gewoon langs op een woensdagavond! Lijkt het je leuk om mee te doen maar je hebt (nog) geen Laser, meld je dan toch aan! We brengen je dan graag in contact met eigenaren van een Laser die hun bootje ongebruikt hebben liggen en deze misschien wel uit willen lenen (of verkopen). Wanneer je besluit om deel te nemen voegen we jou toe in de Laser-Groepsapp.
We gaan ervanuit dat je lid of donateur bent (of wordt) van de WSV Sleattemermar hoewel we deze woensdagavondtrainingen (voorlopig) buiten de Watersportvereniging om organiseren. Deelname aan deze trainingswedstrijdjes is (voorlopig) gratis en deelname kost je dus niks!
Hoewel dit lopende initiatief bedoeld is voor Laserzeilers maar als je wilt graag mee wilt doen met een ander type eenmansboot dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Laat je dus niet tegenhouden en maak jouw wensen kenbaar bij de “Projectgroep Woensdagavond Laserzeilen” bij de Watersportvereniging.
Tot binnenkort op het water!

Namens de Projectgroep Woensdagavond Laserzeilen,
Alex Schilstra 

 

 

« terug naar het overzicht