Home
Sleattemermar

Vrijwilliggers gezocht voor Sailwise

22 mei 2022

Bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan actief watersport beoefenen vanaf drie locaties in Nederland: watersportcentrum It Sailhûs (Elahuizen, Friesland), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrechtse Plassen, Noord-Holland) en de tweemastklipper Lutgerdina (thuishaven Enkhuizen, Noord-Holland).

Zie voor meer info op: www.sailwise.nl/vrijwilligers.

Na twee moeilijke coronajaren zijn we heel blij dat alle SailWise-accommodaties weer op volle toeren draaien! We zien weer veel vrolijke gezichten van deelnemers, vrijwilligers en medewerkers. Helaas doemen er toch weer donkere wolken op aan de horizon…

Wat is er aan de hand? Het aantal inschrijvingen van vrijwilligers blijft met name in juli en augustus dramatisch achter bij andere jaren. Concreet betekent dit dat we bijvoorbeeld in de 1e week van juli nog 13 vrijwilligers tekort komen. En in meer zomerweken is er een nijpend tekort aan vrijwilligers. Als dit niet snel verbetert, moeten we deelnemers gaan annuleren! Dit is in de geschiedenis van SailWise nog nooit gebeurd.

De afgelopen weken hebben we veel inspanningen verricht om vrijwilligers te stimuleren zich in te schrijven. Zo hebben we persoonlijk een grote groep vrijwilligers gebeld, die zich nog niet heeft ingeschreven dit seizoen. Ook hebben we veel organisaties, zoals zeilverenigingen en Hbo-opleidingen benaderd voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Deze acties hebben zeker een goed resultaat gehad, maar tot op heden helaas onvoldoende.

Ons dringende verzoek aan jullie is daarom: kijk op korte termijn of je in juli kunt komen en schrijf je in! Ook met halve weken of enkele dagen kun je ons helpen. Als je het nog niet zeker weet, maar de kans wel groot is dat je kan komen, laat het Carola dan ook weten. Je kunt je aanmelding mailen naar boekingen@sailwise.nl of je aanmelden via de gebruikelijke weg op de website. Zo kunnen we inschatten of we het gaan redden of dat we toch moeten annuleren. Dat laatste zou wel super zuur zijn voor onze deelnemers, die door corona vaak al erg moeilijke jaren achter de rug hebben.

En tot slot: zou je ook je eigen netwerk willen benaderen en hen willen vragen om vrijwilliger te worden? Jullie zijn onze beste ambassadeurs! Op 22 mei en 29 mei zijn er nog introdagen. Ook als deze data niet passen in hun agenda, vraag hen dan zich toch op te geven. Want dan zorgen we op een andere manier dat de nieuwe vrijwilligers goed voorbereid aan hun week beginnen. Meer informatie op www.sailwise.nl/vrijwilligers.

 

Heel veel dank voor jullie inzet!

 

Met vriendelijke groet, mede namens al onze deelnemers,

Renske Rietbergen
Directeur

SailWise | Postbus 157 | 1600 AD Enkhuizen

Kantoor: Bierkade 1 | 1601 KR Enkhuizen

M: 06 53749025 | T: 0228 350 756 | www.sailwise.nl | @sailwise

 

« terug naar het overzicht