Home
Sleattemermar

Waddenweekend 2023

2 april 2023

Het is inmiddels een lange traditie om in het voorjaar met een aantal boten de Waddenzee op te gaan.
Die eerste tocht vormde iedere keer zo’n beetje de de opening van het vaarseizoen. Het oorspronkelijke doel was echter het delen en vergroten van kennis van het varen op getijdenwater.

Dit jaar willen we vrijdag 12 en zaterdag 13 mei de Waddenzee op. De donderdag ervoor verzamelen we in Workum en de zondag is er voldoende tijd om naar de thuishaven te varen.

De afgelopen jaren was geleidelijk aan er sprake van een afname in aantal deelnemers, en er trad een verschuiving op van deelnemers met een zeilboot naar deelname met een motorboot.
De ervaring en het aantal “zoute zeemijlen” van de meeste deelnemers maakt dat het “delen en opdoen van ervaring” wat naar de achtergrond is verschoven maar daar heeft de gezelligheid zeker niet onder geleden.
Ook dit jaar kijken we uit naar een mooie en gezellige (voorjaars)tocht. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar toertochten@sleattemermar.nl.

Het vaardoel is bekend, de getijdengegevens zijn bekeken, en we kunnen nu alleen maar duimen voor goed (vaar)weer en een mooi aantal deelnemers.

Nico en Tom

 

« terug naar het overzicht