Home
Sleattemermar

Waddenweekend 2014

28 april 2014

De 18 e editie van het Waddenweekend werd gevaren op 24 april t/m 27 april 2014
Woensdag avond voorafgaand aan de tocht over de Wadden vindt het eerste palaver plaats in het Roefke. Het weer ziet er veel belovend uit en de deelnemers luisteren met volle aandacht naar de plannen die Hinse Koning voor ons in petto heeft. Terschelling is het doel van de reis. Wij doen voor de eerste keer mee, maar voor velen onder de aanwezigen is het een weekend om naar uit te kijken. Zo doen wij! In totaal 9 zeilboten en 1 motorkajuit sloep verzamelen zich in de Workumer havenkom. Het palaver is om 18.00 uur. De planning is dan dat we dezelfde avond nog vertrekken naar Makkum. Maar de weersvoorspelling voor de donderdagavond is niet erg gunstig en dat doet de organisatie besluiten om de nacht maar in Workum te door brengen. Dat houdt in dat we de vrijdagmorgen al om 07.00 uur direct vanuit Workum richting Kornwerderzand varen. Na 2 uur varen zijn we allemaal tegelijk in de Lorenzsluis. Het is prachtig weer. Windkracht 4-5. Een beetje heiig, maar de zon breekt er al snel door.
Iedereen geniet volop. Een prachtige tocht over het Wad en tussen 13.30 en 14.30 komen wij allemaal aan in de jachthaven van Terschelling. De één wat vroeger en de ander iets later. Maar niet getreurd aan het eind van de middag is er het geplande happy hour.
Met z’n allen in de Beatrice B. Wat zeg ik, met ongeveer 25 mannen en vrouwen. Enkelen zaten hoog verheven op het spreekgestoelte en anderen zaten/ lagen te loungen. Maar verschil moet er wezen. Aan eten en drinken geen gebrek. Er was in overvloed. .. en het was echt heel gezellig.
Zaterdag konden we uitslapen. Om 11.00 uur palaver onder de oranje wimpel. Het is nl. Koningsdag.
We vertrekken om 12 uur richting Harlingen. Onderweg hebben we nog een ankerstop op stromend water. Mooi tijd om te lunchen. Zo nu en dan melde zich weer iemand via de marifoon om te zeggen dat ze zelfs zonder van de motor gebruik te hebben gemaakt toch op de juiste plek geankerd hadden. Een hele prestatie! Om 14.45 kregen we een sein dat we ons anker weer op konden halen en vertrokken naar Harlingen.

In de Noorderhaven konden we met zijn allen liggen en hier en daar werd nog een aperitief genuttigd alvorens we met elkaar vertrokken naar restaurant Nooitgedacht waar we genoten van een heerlijk buffet. Na afloop bedankt Bram onze organisator, en na 3x hoera voor de Koning van Nederland, een applaus voor Hinse de Koning, onze Waddenkoning.
Zondagmorgen om 08.00 vrijwillig palaver.
Om 8.25 in optocht achterelkaar door de brug naar het Wad en richting de Lorenzsluis. Het is mistig en met de sluis van Workum in zicht begon het te regenen. Maar onze thuishaven Nijhuizum is dicht bij. Voor degenen die uit Balk of Sleat komen is het nog even doorbijten. Wat ons betreft kunnen we terugzien op een zeer geslaagd weekend. Het was voor ons de 1 ste keer in clubverband naar de Wadden, maar we voelden ons welkom. Bedankt daarvoor.

Marten en Elly Hornstra
Motorkajuit sloep Beatrice B

 

« terug naar het overzicht