Home
Sleattemermar

Wedstrijdlicenties en bemanningslicenties

3 juni 2014

Evert Steensma maakte ons een tijdje geleden attent op een stukje uit de Nieuwsbrief van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek over wedstrijdlicenties en bemanningslicenties.

Wedstrijdlicentie Zeilen en Bemanningslicentie
Sinds een aantal jaar kennen we de startlicentie, welke sinds dit jaar “wedstrijdlicentie Zeilen” heet. Daarnaast is daar sinds vorig jaar de “bemanningslicentie” bij gekomen.
Met de wedstrijdlicentie heb je als verantwoordelijke persoon aan boord het recht om aan zeilwedstrijden mee te doen. Minimaal één lid van de bemanning moet over een wedstrijdlicentie beschikken en deze persoon wordt aangewezen als verantwoordelijke persoon. De inschrijving voor de wedstrijd vindt op zijn/haar naam plaats. De overige bemanningsleden moeten minimaal een bemanningslicentie bezitten. Met een bemanningslicentie heb je het recht om te bemannen bij officiële zeilwedstrijden. Door deze registratie committeer je je aan de geldende regels waaronder ook het doping reglement.

Licenties
Het Watersportverbond stelt wedstrijdorganiserende verenigingen verplicht te controleren op de licenties en een deelnemer er op aan te spreken wanneer deze geen juiste licentie heeft. Ook kan een zeiler tegen je protesteren, als je niet de juiste licentie hebt.

Evenementlicentie
Heb je bij aanvang van een evenement niet de juiste licentie of wil je iemand kennis laten maken met het wedstrijdzeilen? Er zijn bij de vereniging evenementlicenties te koop. Als je zeker weet dat je het hele jaar wedstrijden gaat zeilen, is het goedkoper om een licentie voor een jaar te kopen op de site van het Watersportverbond. Meer informatie over licenties is te vinden op de website van het Watersportverbond .


 

« terug naar het overzicht