Home
Sleattemermar

Weinig wind tijdens NK 16m2 2014

8 september 2014

Ondanks weinig wind is er toch een prachtig NK gevaren op het Slotermeer. Donderdag zijn er maar liefst vier wedstrijden gevaren op het Slotermeer. De windverwachting voor vrijdag en zaterdag was erg slecht, geen wind, en daarom is besloten om de eerste dag vier wedstrijden te varen. Dit bleek een goede keuze te zijn. Vrijdag is er met een lichte wind gestart, maar na het eerste voor de windse rak zakte de wind volledig weg en werd de wedstrijd afgebroken. Vanaf dat moment was het wachten op wind. Om 17.30 uur heeft het wedstrijdcomité de wedstrijden voor die dag afgeblazen. Na een geanimeerde verloting en een gezamelijk diner zat de stemming er goed in en werden er mooie en sterke verhalen uitgewisseld. Zaterdagochtend stond er helaas ook geen wind en werd het geduld van de zeilers op de proef gesteld.
Op zondag kon er weer mooi gezeild worden. Na drie dagen met negen punten was het tot de laatste dag nog alles mogelijk. Met slechts 24 punten bleef Erik met drie punten speling voor op zijn broer Thijs, die in de laatste wedstrijd een 1 voer, Erik kon na een goeie inhaalstrijd toch nog vijfde worden.
Erik Kort en Harry Schuil in de 4282 werden hierdoor Nederlands Kampioen 16m2!

                                
De bronzen plak ging naar Geert Geelkerken met zoon Ard die een heel constant NK hadden en daardoor maar 35 punten bij elkaar sprokkelden
In de zilver klasse begon Max Visser boven aan in de vloot, maar door een zeer constant varende en een hele ruime overwinning van Gerrit is laatst genoemde in de 4104 winnaar geworden van de goede zeilers! Nummer twee wist vader en zoon Klapwijk te behalen en eerst genoemde ging uiteindelijk met een mooie derde plek naar huis.

Volledige uitslag NK 16m2 2014 

Foto's NK 16m2 2014 

« terug naar het overzicht