Home
Sleattemermar

Cursus Astronavigatie

17 februari 2015

Afgelopen zaterdag 7 februari werd ons clubgebouw de gehele dag bezet door 11 cursisten voor de Astronavigatie o.l.v. van docent en wereldomzeiler Dick Huges uit Leeuwarden .
Opperste concentratie vergden veel van de cursisten in het beoefenen van de theorie en praktijk met het toepassen van analoge technieken voor positiebepalingen op onze wereldbol.
De deelnemers aan deze 3e cursus in Balk kwamen uit heel Nederland en België ; De ligging van ons clubgebouw om b.v. en 'zonnetje te schieten' werd gewaardeerd met een dikke tien!

Als tegenhanger van deze cursus Astro werd diezelfde middag tijdens de maandelijkse "Roefke Rebbel" door onze leden Jelke en Diet Algra een demonstratie Digitale Waterkaarten gegeven; Beamers en 8 laptops draaiden zich warm om alle belangstellenden met deze kaarten- software te laten oefenen. Een demonstratie wat in de toekomst naar meer doet smaken!

Wat ook goed liet smaken waren de vele snacks die Bram direct vanuit de spetterende olie deed uitserveren; volgende keer meer servetten ronddelen.
Om strikt 19.00 deed de activiteitencommissie de bel voor de laatste ronde luiden!
19.30 uur kon het clubhuis weer op slot; De commissie kon weer tevreden terug kijken op deze goed bestede winterdag dat in het teken stond van "plaatsbepaling"!


 

« terug naar het overzicht