Home
Sleattemermar

Verslag Sleattemermar Zeilwedstrijden

10 augustus 2015

Op zaterdag 8 augustus werden onder perfecte omstandigheden de Sleattemermar zeilwedstrijden gehouden. Zon, bijna 25 graden en windkracht variërend tussen 3 en 4 Beaufort.

Bijna 60 boten deden mee, verdeeld over 5 klassen. Ochtends zeilden de kleinste kinderen in de Optimist. Middags werd er gestart in 4 groepen. In groep 1 starten boten zoals de RM, houten Valk en Spanker. In groep 2 starten boten zoals Polyvalken, Sailhorse, Vrijheid en Efsix. Groep 3 zijn de gemengd open boten zoals de Laser, waar een grote groep van meedeed. Groep 4 bestond uit diverse kajuitjachten, waaronder vijf Ranger 9.9.
De eerste wedstrijd duurde 2 ronden en de tweede wedstrijd duurde 1 ronde.
Iedereen zeilde een prachtige wedstrijd. De Rangers zeilden met deze wind harder dan de Lasers en dit leverde waarachtig loefduels op tussen de 10 meter lange kajuitzeiljachten, met de oude rotten en de kleine wendbare Lasers, met brutale jonge honden, die elkaar fanatiek, maar sportief de loef probeerden af te steken.

Vanaf 17 uur was er een feestelijke borrel bij de feesttent van het 25 jaar jubilerende bungalowpark Markant. Rond 18 uur was de prijsuitreiking, met een paar mooie toespraken.
We keken terug op een prachtige zeildag, met wedstrijden voor jong en oud!

 

« terug naar het overzicht