Home
Sleattemermar

Wisselende weersomstandigheden voor wedstrijd rond- en platbodemjachten op het Slotermeer

29 juli 2013

Onder zeer wisselende omstandigheden werd zaterdag 27 juli 2013 voor de 37ste keer de wedstrijd voor rond- en platbodemjachten gehouden op het Slotermeer.
’s Morgens moest het wedstrijdcomité met veel mist over het Slotermeer naar Sloten. Het was een echte zoektocht om het Slotergat te vinden. De mist trok al gauw op en na het palaver op de wal bij De Jerden te Sloten werden de boeien op het Slotermeer uitgelegd.
De eerste start was om 12:00 uur. Er werden 7 Friese jachten, 3 Tjotters en een Lemsteraak gestart. Een leuk wedstrijdveld.  In verband met de weersvoorspellingen werd het weer nauwgezet gevolgd. Met het oog op de weersomstandigheden werd besloten na veertig minuten de wedstrijd te beëindigen en de deelnemers te sommeren het water te verlaten.  Een terechte beslissing, zoals later bleek. De wind bleef gelukkig uit, maar enig risico kun je onder deze omstandigheden niet nemen.
De aanvankelijk geplande wedstrijd voor 14:00 uur werd uitgesteld tot later in de middag. Rekening houdend met de weersvoorspelling kon de tweede wedstrijd gestart worden om kwart over drie. Onder ideale omstandigheden kon een tweede wedstrijd gezeild worden.
Rond half zes was de prijsuitreiking in de Poarte te Sloten. Bij de Friese jachten ging de eer naar Charles Koek uit Workum en bij de Tjotters naar Siebe Haagsma uit Grou.

Foto's Rond- en platbodemwedstrijden
UItslag Rond- en Platbodemwedstrijden 2013 Slotermeer

« terug naar het overzicht