Home
Sleattemermar

Midwinter Maaltijd met Baas Boppe Baas 2016

20 december 2016

Op 17 december is de druk op het Tsjamkedykje zo rond een uur of vijf met wandelaars, fietsers en autoverkeer. De leden van watersportvereniging Sleattemermar hebben weer hun jaarlijkse Midwinter Maaltijd georganiseerd. Als de opkomst een weerspiegeling is van de populariteit dan is er opnieuw sprake van een groot succes. Maar liefst 34 mensen vullen het, door Diet Algra met haar vrijwilligers, in kerstsfeer getooide Roefke.

Met een kort welkomstwoord door voorzitter Garmt de Kroon wordt de avond geopend. Tijdens het aperitiefje blijkt de stemming er al goed in te zitten. Het is gezellig aan de bar en er wordt heel wat informatie uitgewisseld: het is een drukte van belang!

Precies op tijd worden door de mensen van onze sponsor Badhuis Keimpe de schotels met lekkernijen binnen gedragen en wordt door Kyra een uitleg gegeven over de inhoud van het buffet. Na een heerlijk voorgerecht is de tijd voor de sterke verhalen met Baas Boppe Baas.

Het spits wordt af gebeten door Bertus Dijkstra die op een humoristische wijze vertelt hoe hij ’s morgens in alle vroegte in Zweden, geheel toevallig en onverwacht oog in oog komt te staan met zijn buurman Durk Leentjes, die zelfs nog niet eens had ontbeten!
Lolke Kroes legt ons uit, met behulp van een story over zijn koelkast, het gemis aan koud bier en twee nieuwe accu’s, dat je wel zes jaar kunt varen zonder walstroom! Als je namelijk de stekker tussen de walstroom en je oplader niet in de daarvoor bestemde contactdoos steekt krijg je nooit je accu’s vol. Zijn boot beschikt dus wel over een heel erg goed werkende dynamo!
Hierna neemt Wim Breuk het woord, die ons in gedachten meeneemt naar Pin Mill met zijn Bud and Oyster. Het verhaal spitst zich vooral toe hoe je in die beroemde pub en weer terug aan boord komt. Het gaat dan over moorings, een opblaas bootje, the holy mud (zeg maar stinkende prut) the hard en hoe zijn Emmy haar laarzen vol laat lopen met dit heilig goedje.
Boy van der Steeg is hier ook met vrienden geweest en staat te popelen om zijn avontuur te vertellen. Ook zij hebben, na een pint in de Bud and Oyster, moeite met de waterhoogte bij eb en vloed. De opblaasbootjes zijn moeilijk te bereiken en het kost dan ook enige moeite weer terug aan boord te komen. Als dit uiteindelijk lukt blijkt zijn zoon, die een eind verder op de Orwell dobbert de veiligheidsknop van het motortje in zijn bezit te hebben. Met een blauwe vinger lukt het uiteindelijk het moederschip weer te bereiken.
Sietske Dijkstra dist een ervaring op uit haar reisverslag met Marten via o.a. de Donau en de Zwarte Zee naar Istanboel. In Turkije moet er ingeklaard worden, waarvoor je tegen betaling van € 600 een agent kunt inhuren. Besloten werd de knip dicht te houden en het klusje even zelf te klaren. Dat hebben ze geweten: instanties die elkaar tegenspreken, de nodige openbaarvervoer- en taxi ritten, stempels waarvoor betaald moet worden en gedurende twee dagen veel ergernissen te hebben verwerkt kregen ze uiteindelijk de nodige paperassen voor elkaar en konden ze van de mooie stad gaan genieten.

Tussen de verhalen door heeft eenieder genoten van de lekkernijen die het uitgebreide buffet had te bieden. Afgesloten wordt er met een al even in de smaak vallend dessert.

Hierna is het aan de jury, bestaande uit Ben Wouters en Anneke de Vries, om uit deze uitstekende verhalenvertellers een winnaar vast te stellen. Na moeizaam wikken en wegen is besloten dat Lolke Kroes dit jaar de eervolle titel Boppeste Baas Boppe Baas heeft veroverd. Zijn naam zal worden toegevoegd aan het ruw houten ‘bord van verdienste’. Lolke, Proficiat!

         

Natuurlijk wordt er nog even gezellig ‘nagezeten’ en nagepraat over een zeer geslaagde avond.
 

« terug naar het overzicht