Home
Sleattemermar

Beeldpresentatie: Reis Botnische Golf door Marietje Dijkstra

30 maart 2017

Met behulp van vele prachtige foto’s doet Marietje verslag over hun reizen in het Oostzee gebied.
Schijnbaar wil de, door haar man Bertus prachtig gerestaureerde, houten kotter “Noordvaarder” maar één richting op en hoe kan het ook anders met die naam: Noordwaarts. Inmiddels blijkt dit ook hun favoriete vakantie bestemming te zijn geworden. Langs een aantal vaste havens waaronder Norderney, het vroegere vaargebied van hun schip, varen ze naar hun geliefde Oostzee. In Visby op Gotland op de streekmarkt werd zowaar een pot Alandse mosterd gewonnen. Nu weten we dus ook waar Abraham de mosterd heeft gehaald.
In dagtochten trekken ze verder noordwaarts via Stockholm en het Aland archipel naar het Finse Turku. Hier worden ze dagenlang opgehouden voor de ontvangst van onderdelen voor de bril van Bertus. Op het eilandje Stenskar woont alleen maar een visser en juist daar krijgen ze, op de verjaardag van Bertus, mankement aan de waterpomp. Hoe kom je hier aan onderdelen met alleen maar een oude visser die alleen maar Fins spreekt! Maar na een paar dagen wordt ook dit probleem weer opgelost.
Via opnieuw het Aland archipel gaat het weer terug naar Stockholm. In Borgholm op Oland horen ze dat er een Victoire uit Nederland is binnengesleept in Kalmar. Daar aangekomen blijkt het om Wim en Emmy Breuk te gaan, ze varen net de haven uit. In Karlskrona ontmoeten ze elkaar opnieuw en kunnen ze toch even bijpraten over de beleefde avonturen.
Via Bremerhafen waar de Sail nog even meepikken en het Duitse Wad meert de Noordvaarder na bijna 4 maanden afwezigheid met vele avonturen en ontmoetingen weer af in Sloten.

« terug naar het overzicht