Home
Sleattemermar

Wedstrijden 

Een aantal vaste jaarlijks terugkerende wedstrijden staan hieronder genoemd.
In de agenda vindt u de wedstrijddata voor dit jaar

 

Combi Noord Jeugdzeilwedstrijden

Onze vereniging organiseerde in 2016 samen met de commissie Jeugd Wedstrijdzeilen Noord deze wedstrijden op de Sleattemermar. Het Combi-evenement vindt zijn oorsprong bij de Optimist Club Nederland. Al vele jaren worden in alle districten van ons land door clubs Combi’s georganiseerd voor de jongste zeiljeugd. De wedstrijden zijn bedoeld voor zowel beginnende zeilers als voor ervaren jeugdzeilers tot en met 21 jaar. Sportief plezier staat voorop, maar gezelligheid op en rond het water telt zeker mee. Naast de Optimisten wordt er verder gezeild in alle jeugdklassen, wat kan resulteren in een deelname van wel honderd bootjes.
Onze gevorderde jeugdleden zullen ook worden uitgenodigd voor deelname in de C klasse om ook met het wedstrijdzeilen kennis te kunnen maken.

 

Wedstrijden voor Rond- en Platbodemjachten

De jaarlijkse wedstrijd voor rond-en platbodemjachten vond op 27 juli 2013 voor 37ste keer plaats op het Slotermeer.
Helaas zijn deze wedstrijden de laatste jaren niet meer gehouden door te gering aantal aanmeldingen.
Info platbodem@sleattemermar.nl
 
  

Nederlandse Kampioenschappen

De afgelopen jaren was WSV "Sleattemermar" organisator van diverse Nederlandse Kampioenschappen.
In 2012 organiseerden we het het NK Flits, NK Spanker en NK Efsix.
Van 16 t/m 18 augustus 2013 werd het NK Flits wederom gehouden op het Slotermeer.
In 2014 werden naast het NK Flits, ook het NK 16m2 en het NK G2 op het Slotermeer gehouden. 
In 2017 werden het NK 16m2 en het NK Pampus op het Slotermeer gehouden.     

   

 

Verenigingscompetitie district Noord

De Verenigingscompetitie in District Noord is bedoeld om verenigingsleden die wel eens met de elementen van de wedstrijdzeilsport willen kennismaken, die gelegenheid te geven. Het is steeds weer verbazend hoe veel zeilvaardigheid men opsteekt tijdens zo’n avondje wedstrijdzeilen. Dat heeft ook zijn uitstraling naar de deelnemende verhuurbedrijven en zeilscholen, die elk jaar weer hun schepen belangeloos ter beschikking stellen. De zeilscholen leveren hun boten geheel belangeloos en de verenigingen zorgen voor de benodigde materialen, zoals boeien en een startschip. Er komen voor elke vereniging drie teams uit.

In Balk worden de boten beschikbaar gesteld door:
Zeilschool de Ulepanne Balk - 0514-602982 - www.ulepanne.nl
Watersportbedrijf De Stipe Balk - 0514-602406 - www.destipebalk.nl 
Zonder hen is dit evenement niet mogelijk!!

De Vereniginscompetitie ging in 1998 van start met 5 verenigingen en zeilscholen. Het was een groot succes want in het tweede jaar meldden zich in Friesland 12 verenigingen met zeilscholen, jeugdherbergen en/of watersportbedrijven. In Groningen is de competitie in 1999 gestart met 4 verenigingen.
In Fryslan wordt inmiddels in drie divisies gezeild, in Groningen in 1 divisie, door in totaal 20 verenigingen.

Onze wsv "Sleattemermar" komt al een aantal jaren uit in divisie 3.
De wedstrijden worden gevaren  op onder andere het Heegermeer, Slotermeer, Pikmeer, Wijde Ee en voorheen ook op de Beulakker Wijde.

 

Slotavond
Het evenement wordt traditioneel afgesloten met een finale slotavond te Heeg, waarbij ook de Groninger verenigingen aanwezig zijn. Tijdens deze slotavond zeilen de Friese en Groninger verenigingen, ingedeeld in drie divisies, aan de hand van de eerder behaalde resultaten, om de Kampioenswimpel per divisie. In totaal komen dan 60 polyvalken, beschikbaar gesteld door Ottenhome te Heeg, aan de start.

Na de wedstrijd worden in het Dorpshuis van Heeg de prijzen van de eerder gehouden divisiewedstrijden en de prijzen van de slotavond uitgereikt.

  

Sleattemermar zeilwedstrijden

Elk jaar in augustus werden sinds jaren de Bungalowwedstrijden gezamenlijk georganiseerd door de Bungalowparken Sleatemar en Markant en de WSV  "Sleattemermar"
Vanaf 2015 is de naam van deze wedstrijdzeildag "Sleattemermar Zeilwedstrijden"

 

Familie (open)Valkendag

De familie Valkendag wordt sinds 1990 elk jaar aan het einde van het seizoen gehouden. Jong en oud kan op deze dag meedoen. Met Valken van de zeilscholen worden 's ochtends en 's middags wedstrijden gevaren. De winnaar van de ochtend wedstrijd, start 's middags in de boot die 's ochtends laatste was, de tweede in de een na laatste, enzovoort.
Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch en avonds een gezamenlijke afsluiting met maaltijd of barbeque.
Vanaf 2013 willen we, om de wedstrijden wat attractiever te maken, kortere banen uitleggen door zowel in de morgen als de middag 2 maal te starten. Dit geeft de deelnemers betere kansen om te winnen. In de praktijk blijkt immers dat als je een keer achter ligt, door bijvoorbeeld een slechte start, dit bijna niet meer goed is te maken tijdens het vervolg van de wedstrijd. Wel wordt er geruild van boot in de middag. Uiteraard wordt dit alles in het palaver doorgesproken.
Vanaf 2016 wordt deze dag niet meer Familie Valkendag maar Open Valkendag genoemd. Leden maar ook niet leden kunnen nu in een vooral gezellige competitie hun vaardigheid in het valkzeilen met elkaar meten
Contactpersoon: Bauke Jager  0653791613  valkendag@sleattemermar.nl